10 ταινίες με φαντάσματα για τα φετινά Χριστούγεννα

84e87d_5d77cca0863c9651355ca3c3f2a0faef

Για κάποιο λόγο ο κόσμος έχει συνδυάσει τις ταινίες φαντασμάτων με τα Χριστούγεννα. Αρκετές από τις παρακάτω ταινίες είναι παλιές, και εδώ έρχεται το ρητό «το παλιό είναι καλό» η και «ο παλιός είναι καλός», όπου αναφέρεται τόσο στις ταινίες όσο και στους σκηνοθέτες και συγγραφείς αυτών. Είναι ταινίες που είδαμε, αγαπήσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, γιατί ήταν αυτές που μας έκοψαν την ανάσα, ακόμα και με τα παλιά εφέ (όχι όλες).

The woman in black (2012)

The woman in black (2012)

Υπάρχουν κάποια βιβλία που είναι πιο τρομακτικά από ότι το Susans Hill’s, the woman in black, μια ιστορία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας Βικτοριανής ιστορίας φαντασμάτων, παρά το γεγονός ότι γράφτηκε το 1983. Ο Watkins μας δίνει μια καλή ιδέα ως προς το τι γράφει το βιβλίο. Πρόκειται για έναν νεαρό δικηγόρο (Daniel Radcliffe) ο οποίος επισκέπτεται ένα απομακρυσμένο σπίτι ενός αποθανόντος πελάτη του και βρίσκει ότι το σπίτι δεν είναι εντελώς άδειο, αλλά πολύ στενάχωρο. Με σκοτεινούς διαδρόμους, παιχνίδια με μάτια νεκρών παιδιών και μια διαβολική κουνιστή καρέκλα. Την παλιά έκδοση της ταινίας του 1989, αξίζει να την δεις, επίσης, όσο τρομακτικό και αν είναι, υπάρχει μία σκηνή σε ένα υπνοδωμάτιο που θα σου κόψει την ανάσα.

The Haunting (1963)

Theres-some-scaaaaary-stuff-going-on-here.

To Remake της ταινίας του 90ς χωρίς αμφιβολία δεν πιάνει μία μπροστά στην πρώτη διασκευή. Ωστόσο η διασκευή του 1963 μεταδίδει στο κοινό την αγωνία και τον φόβο. Ένας γιατρός παίρνει μία μικρή ομάδα μαζί του για να διερευνήσει τα παραφυσικά φαινόμενα σε ένα σπίτι όπου πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει με διάφορους παράξενους τρόπους.

The Innocents (1961)

The Innocents (1961)

Όλα τα αρχέτυπα του Βικτοριανού τρόμου συσσωρεύονται εδώ. Προσαρμοσμένο με τον Henry James, The Turn of the Screw. Η Deborah Kerr είναι μία νταντά που καλείται να φροντίσει 2 ήσυχα παιδιά σε ένα μεγάλο σπίτι. Το σπίτι αυτό περιείχε αγάλματα με παράξενες σκιές και απέραντους διαδρόμους. Η Deborah τρομοκρατημένη άκουγε παράξενους θορύβους και έβλεπε πρόσωπα στο παράθυρο, πράγματα τα οποία δεν ήταν σίγουρο αν όντως τα έβλεπε η ήταν δημιουργήματα της φαντασίας της λόγω της μοναχικής ζωής που ζούσε.

The uninvited (1944)

The uninvited (1944)

Ο κάθε αγοραστής σπιτιών ξέρει ότι αν κάποιο σπίτι είναι φθηνό, τότε υπάρχει κάποιος λόγος. Τα 2 αδέρφια Rick και Pamela Fitzgerald μαθαίνουν ότι το καινούργιο τους παραθαλάσσιο σπίτι που αγόρασαν είναι πάμφθηνο και πάντα υπάρχει λόγος γιατί κάτι το οποίο είναι τόσο φθηνό! Ο πραγματικός λόγος είναι ότι υπάρχουν πνεύματα. Η ταινία αυτή είναι τόσο τρομακτική που θα κοιμάσαι με τα φώτα ανοιχτά.

The Changeling (1980)

The Changeling (1980)

Αυτή η ταινία αν και είναι μοντέρνα, εκτυλίσσεται σε ένα παλιό αρχοντικό Βικτοριανό σπίτι. O George C. Scott είναι ένας συνθέτης που μετακομίζει σε ένα μεγάλο σπίτι στο Seattle για να ξεπεράσει το θάνατο της συζύγου και της κόρης του. Αυτό το συγκεκριμένο σπίτι κατοικείται από το φάντασμα ενός δολοφονημένου παιδιού, το οποίο θέλει να κοινοποιήσει τον άδικο τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε.

The others (2001)

The others (2001)

Η Nicole Kidman και τα δυο της παιδιά πέρασαν σκοτεινές μέρες σε ένα απομακρυσμένο σπίτι, περιμένοντας τον σύζυγό της να γυρίσει από τον πόλεμο. Οι καινούργιοι υπηρέτες δεν είναι οι μοναδικοί νέοι συγκάτοικοι, αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν τα αντικείμενα χτυπάνε και παράξενοι θόρυβοι ακούγονται. Ακόμα και αν το έχεις δει και ξέρεις τι θα συμβεί, αυτό δεν μειώνει τον φόβο σου. Γνωρίζοντας το τέλος, αυτό μετατρέπεται σε μία εντελώς αναπάντεχη και πολύ πιο θλιβερή ιστορία.

The orphanage (2007)

The orphanage (2007)

Στις ταινίες, όταν πρόκειται για ορφανοτροφεία, είναι αναμενόμενο να περιλαμβάνουν ιστορίες με σκοτεινά μυστικά ή φοβισμένα μικρά παιδάκια να τριγυρνούν μέσα σε αυτά . Η ταινία του Juan Antonio Bayona μας δείχνει μία γυναίκα (Belen Rueda), η οποία πηγαίνει πίσω στο ορφανοτροφείο που μεγάλωσε και ονειρεύεται να το κάνει ένα σπίτι παιδιών με ειδικές ανάγκες, αλλά υπάρχει κάτι στο κτίριο που θέλει να αλλάξει τα σχέδιά της. Είναι πολύ τρομακτική.

Rebecca (1940)

Rebecca (1940)

O Alfred Hitchcock σκηνοθετεί αυτή την προσαρμογή του μυθιστορήματος Daphne Du Maurier σχετικά με μια γυναίκα που παντρεύεται έναν χήρο, αυτή έχει οδηγηθεί στην τρέλα λόγω του φαντάσματος της προηγούμενης γυναίκας του ανδρός της που στοιχειώνει το σπίτι. Λίγο περίπλοκο στα λόγια, αλλά αν τη δεις είναι πολύ-πολύ καλύτερη.

The devil’s backbone (2001)

The devil's backbone (2001)

Μία ακόμα Ισπανική ταινία για ορφανοτροφεία, αυτή την φορά κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου όταν ένα εγκαταλελειμμένο αγόρι πήγε σε ένα ορφανοτροφείο. Ωστόσο μέσα στο ορφανοτροφείο περπατά ένα φάντασμα αγοριού που είχε εξαφανιστεί όταν βομβαρδίστηκε η περιοχή. Είναι μια ιστορία που εκτός από το ανατριχιαστικό κλίμα που μας δημιουργεί, σχολιάζει και την ιστορία αυτής της χώρας. Αναμφίβολα είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του Guillermo Del Toro.

A Christmas carol (1951)

A Christmas carol (1951)

Δεν είναι μοντέρνα διασκευή, επειδή αυτές κυρίως κλείνουν προς το να μας δημιουργούν την αίσθηση της οικογενειακής γαλήνης και ευτυχίας, αλλά είναι η παλιά ταινία του 1951 με τον Alastair Sim . Το θέαμα των φαντασμάτων που τσιρίζουν στο παράθυρο του Scrooge θα σε κάνουν να έχεις κλειστές τις κουρτίνες σου μέχρι τα μέσα του Γενάρη.

O Alex Wood γεννήθηκε στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) το 1987. Μετακόμισε στις Σέρρες το 1997. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, καθότι είχε στο περιβάλλον του καθημερινά ακούσματα από διάφορα στυλ μουσικής από τα οποία και επηρεάστηκε.
  • Τάσος Κυριακόπουλος

    Μιὰ ταινία μὲ τὴν Κάθριν Ζέτα Τζόουνς ποὺ εἶχε πάει καὶ καλὰ σὲ ἕνα παλαιὸ πύργο μὲ μιὰ ἐρευνιτικὴ ὁμάδα γιὰ ψυχολογικὰ θέματα καὶ τελικὰ ὁ πύργος ἦταν στοιχωμένος ἀπὸ φαντάσματα παιδιῶν ποὺ εἶχαν σκοτωθῇ ἄδικα ἀπὸ κάποιον κακὸ καὶ τελικὰ αὐτὴ βοήθησε τὶς ψυχές τους νὰ βροῦν λύτρωσι,ξέρει κανεὶς πῶς λέγεται;

  • http://homeboy.gr/ Homeboy.gr

    Καλημέρα Τάσο, λογικά θα λες την ταινία «The Haunting (1999)», δες το trailer και πες μας αν είναι αυτή, ειδάλλως συνεχίζουμε το ψάξιμο :) http://www.youtube.com/watch?v=Wiv2zofXsV0