50/50 (2011) – Η πρώτη ταινία που με έκανε να δακρύσω!

HB - Featured image

Έχω δει πάρα πολλές δραματικές ταινίες στη ζωή μου, και όταν λέω πολλές, πίστεψε με όταν σου λέω πως έχω χάσει το μέτρημα προ-πολλού, αλλά καμιά μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να με κάνει να δακρύσω. Με τον Joseph Gordon-Levitt να παίζει το ρόλο του 27χρονου Adam, τον Seth Rogen να παίζει τον ρόλο του Kyle ως κολλητός φίλος του Adam και την Anna Kendrick να παίζει το ρόλο της Katherine ως ψυχολόγος, λίγο πολύ θα θύμιζε πως είναι ακόμα μια καμένη Αμερικανιά, με τη διαφορά όμως πως δεν είναι.

HB - Picture 1

Ο Adam λοιπόν είναι ένας 27χρονος νεαρός ο οποίος δουλεύει ως συγγραφέας ραδιοφωνικών προγραμμάτων, κάποια στιγμή ο Adam μαθαίνει πως πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνο. Καθώς ο κολλητός του Kyle προσπαθεί να τον βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, η κοπέλα του αποδεικνύεται πως δεν είναι η κατάλληλη για αυτόν. Καθώς όλα πάνε στραβά και ο Adam προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, έχει και την μητέρα του η οποία είναι λίγο-πολύ υπερπροστατευτική μαζί του και αυτός προσπαθεί κάθε φορά και περισσότερο να την κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται. Με όλη την κατάσταση να μην πηγαίνει όπως την περίμενε ο νεαρός Adam ξεκινάει να βλέπει μια ψυχολόγο, η οποία θα τον βοηθήσει τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα ενώ την σκηνοθεσία την ανέλαβε ο Jonathan Levine (πάρε Warm Bodies) και φυσικά ο συγγραφέας είναι ο γνωστός Will Reiser (πάρε Da Ali G Show).  Να πω επίσης πως αρχικά η ταινία ήταν να βγει με τίτλο «I’m With Cancer», στη συνέχεια το άλλαξαν σε «Live With It» ενώ εν τέλη το έκαναν «50/50». Τέλος η ταινία είχε προϋπολογισμό τα 8.000.000 δολάρια στο box office ενώ μέσα σε τρις μόλις ημέρες κατάφερε και μάζεψε 8,6 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά απέφερε 34,9 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 4,1 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο. Παγκοσμίως συγκέντρωσε 39,1 εκατομμύρια δολάρια.

Co-Founder & Publisher στο Homeboy & Inkstory. Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να πω και να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω να γράφω ποτέ.