Έρχονται οι τηλεοράσεις με τη διαμόρφωση Filmmaker


H διαμόρφωση Filmmaker θέλει να δώσει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο σκηνοθέτης.

Πολλοί είναι οι κατασκευαστές μοντέρνων τηλεοράσεων που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις συμβουλές των δημιουργών του Χόλιγουντ και να φέρουν στα νέα τους μοντέλα τη διαμόρφωση Filmmaker, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί κανείς μία ταινία, χωρίς την αναγκαστική εφαρμογή των εφέ που εφαρμόζονται στο μοντάζ των μοντέρνων ταινιών υψηλής ευκρίνειας.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, 400 άτομα που ασχολούνται με την κινηματογραφική παραγωγή, όπως είναι σκηνοθέτες και παραγωγοί, ξεκίνησαν επαφές με κατασκευαστές τηλεοράσεων, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να εξαλείφεται το επονομαζόμενο «εφέ της σαπουνόπερας», ένα στοιχείο που εξομάλυνε την προβολή περιεχομένου σε πάνελ υψηλής ευκρίνειας και αλλοίωνε εν μέρει την αρχική κινηματογράφηση, όπως ακριβώς την είχε οραματιστεί ο κάθε σκηνοθέτης.

Οι περισσότερες τηλεοράσεις είχαν ως βασική προεπιλεγμένη ρύθμιση μία επιλογή που ενίσχυε το εφέ αυτό, ενώ ήταν δύσκολο για τον απλό χρήστη να βρει τον τρόπο να το απενεργοποιήσει προκειμένου να απολαύσει την ταινία όπως ακριβώς θα το ήθελε ο δημιουργός της. Η κάθε εταιρεία δίνει διαφορετική ονομασία στο εν λόγω χαρακτηριστικό. Έτσι, στις τηλεοράσεις LG το βρίσκει κανείς ως TruMotion, στις Samsung ως Auto Motion Plus, στη Sony MotionFlow και στις Toshiba το συναντά κανείς ως ClearScan.

Οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί προτείνουν στην τηλεοπτική βιομηχανία να φέρει στο προσκήνιο των ρυθμίσεων την επιλογή Filmmaker mode, την οποία να μπορεί εύκολα να ενεργοποιεί ο κάτοχος της τηλεόρασης. Το αρνητικό είναι ότι από την άποψη της ποιότητας, η επιλογή της διαμόρφωσης αυτής ενδέχεται να κάνει την εικόνα να φαίνεται σαν μια ελαφρώς υποδεέστερη εκδοχή του High Definition. Μέχρι στιγμής, σε αυτή την πρόταση των δημιουργών έχουν ανταποκριθεί οι εταιρείες Amazon Prime, LG, Panasonic και VIZIO, με την τελευταία να ανακοινώνει επισήμως ότι θα βάλει το εν λόγω χαρακτηριστικό στα μοντέλα τηλεοράσεων που θα λανσάρει εντός του 2020.

Source link

Next Post

Η Apple θα ανακοινώσει το νέο iPhone 11 στις 10 Σεπτεμβρίου

Η Apple προχώρησε στην αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων για μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και που όλοι αναμένουν ότι τότε θα παρουσιαστεί η νέα σειρά συσκευών iPhone της εταιρείας.    Η εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «By innovation only», θα πραγματοποιηθεί στο Steve Jobs Theatre στην έδρα […]
Η Apple θα ανακοινώσει το νέο iPhone 11 στις 10 Σεπτεμβρίου