Κάταγμα πέους – Οι 3 πιο επικίνδυνες στάσεις (και τι να κάνεις)

Κάταγμα πέους - Οι 3 πιο επικίνδυνες στάσεις (και τι να κάνεις)
Αν έχεις σπάσει έστω και ένα κόκαλο στη ζωή σου, τότε ξέρεις πως πονάει πολύ άσχημα. Αλλά μεγάλε, δεν έχεις ιδέα τι θα πει να παθαίνεις κάταγμα πέους. Δεν έχεις ιδέα από πόνο αν δεν έχεις σπάσει το πιο σημαντικό σημείο του σώματος σου, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Το πέος είναι σίγουρα το πιο ευαίσθητο σημείο των ανδρών και το να πάθεις κάταγμα πέους κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν είναι απλά το μεγαλύτερο deal-breaker, αλλά ο μεγαλύτερος πόνος που θα νιώσεις ποτέ σου. Ξέρεις, εκεί που σκέφτεσαι πόσο ωραία θα αισθανθείς κατά τη διάρκεια του σεξ, ξαφνικά κάθεται η κοπελιά πάνω σου με τον λάθος τρόπο και ΚΡΑΚ, την έκατσες!

Σύμφωνα με το Medical Daily, όταν «σπας» το πέος σου, θα ακούσεις έναν ήχο σπασίματος ή ένα σκάσιμο, θα σου «πέσει» κατευθείαν και το πέος σου θα βγάλει κάτι μοβ και μπλε καλειδοσκοπικές αποχρώσεις σε διάφορα σημεία του (αυτό γίνεται επειδή υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αίματος στα γεννητικά όργανα που έχουν υποστεί βλάβη).

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου, μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι τέτοιο, ανατριχιάζω ολόκληρος και δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο να γράψω το άρθρο.

Κάταγμα πέους – Πως συμβαίνει, τι είναι και τι πρέπει να κάνεις

Αξίζει να σημειώσω εδώ πως όταν λέμε «σπάσιμο» δεν εννοούμε ότι πραγματικά σπάει το πέος μας. Το πέος δεν έχει κόκαλο για να σπάσει. Για την ακρίβεια, ο χιτώνας που περιβάλει τους κυλινδρικούς άξονες μπορεί να σχιστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του σεξ (αν για παράδειγμα είσαι σε συγκεκριμένη στάση και η σύντροφος σου πιέσει με το βάρος της το πέος σου – αλλά με δύναμη)  και έτσι να προκληθεί το καλούμενο κάταγμα πέους.

Ο πόνος, φυσικά, είναι απερίγραπτος και το αιμάτωμα του πέους θα είναι εξίσου μεγάλο. Το κάταγμα πέους είναι μια επείγουσα χειρουργική πάθηση και αν δεν πας στο νοσοκομείο μέσα στις επόμενες έξι με οκτώ ώρες, το πιο πιθανό είναι να αποκτήσεις μεγάλα προβλήματα με τη στυτική δυσλειτουργία τους πέους σου.

via GIPHY

Σύμφωνα με το OnMed,  σε περίπτωση κάκωσης, απαιτείται να πραγματοποιηθεί υπερηχογράφημα πέους. Το υπερηχογράφημα πέους είναι μια μη επεμβατική εξέταση που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της μορφολογίας του πέους και γίνεται με ένα μηχάνημα υπερήχων, το οποίο έχει προσαρμοστεί με μια ειδική κεφαλή που επιτρέπει την εξέταση του πέους.

Τα σημερινά μηχανήματα στην πλειοψηφία τους έχουν ενσωματωμένη και την τεχνολογία Doppler, η οποία εκτιμά τη ροή του αίματος στο πέος. Η εξέταση γίνεται από ακτινολόγο ή ουρολόγο που έχει εκπαιδευτεί στην υπερηχογραφία του ουροποιητικού συστήματος. Για το απλό υπερηχογράφημα πέους δε χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν αν πάθεις κάταγμα πέους;

  1. Κλάψε.
  2. Κάλεσε το ασθενοφόρο.
  3. Συνέχισε να κλαις. Έχεις το δικαίωμα να κλαις όσο θες.

Μόλις φτάσεις στο νοσοκομείο, οι γιατροί θα ξεκινήσουν κατευθείαν τις απαραίτητες διαδικασίες για να μπεις στο χειρουργείο – και μην αγχώνεσαι, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα σε αφήσουν στην αναμονή.

Οι τρεις πιο επικίνδυνες στάσεις του σεξ

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2014 με άνδρες που έπαθαν κάταγμα πέους δημοσίευσε στο Advances in Urology ότι 44 περιπτώσεις με σπασμένα πέη δημιουργήθηκαν από τις ίδιες στάσεις. Και με τη βοήθεια από τις φωτογραφίες του Cosmopolitan, παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις τρεις πιο επικίνδυνες στάσεις του σεξ – αυτές δηλαδή που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά να σου.. ξες.

1. Cowgirl

Cowgirl
(Kate Buckleitner/Rachel Johnson/Cosmopolitan)

Σύμφωνα με το Medical Daily, σχεδόν το πενήντα τοις εκατό των ανδρών που έπαθαν κάταγμα πέους ήταν όταν είχαν τις συντρόφους τους να κάθονται πάνω στο πέους τους στη γνώστη ‘cowgirl’ στάση. Αυτή είναι σίγουρα μια από τις πιο γνωστές στάσεις, οπότε ξενέρα..

“Σε αυτή την στάση, η γυναίκα ελέγχει την κίνηση με το σωματικό της βάρος καθώς το πέος βρίσκεται σε όρθια θέση,” ανέφεραν οι ερευνητές. “Εδώ, ο άνδρας είναι ανίκανος να σταματήσει μια λάθος κίνηση στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά.”

Άρα, αυτό σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αυτή την στάση με τη σύντροφο σου; Όχι, αλλά θα χρειαστεί να είσαι πιο προσεχτικός – το ίδιο κι αυτή.

2. Doggy style (στα τέσσερα)

 Doggy style
(Kate Buckleitner/Rachel Johnson/Cosmopolitan)

Δυσάρεστα νέα για το 99.09% ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού, αφού η στάση ‘στα τέσσερα΄ή doggy style είναι η πιο γνωστή και αγαπημένη στάση.. όλων. Το 29 τοις εκατό των ανδρών που έπαθαν κάταγμα πέους ήταν εξαιτίας αυτής της στάσης, αφού φαίνεται πως αποφάσισαν να το κάνουν πολύ γρήγορα και.. σκληρά.

“Σε αυτή την στάση, ο άνδρας ασκεί πολλή δύναμη, η οποία μπορεί να πάρει μια λανθασμένη στροφή και να προκληθεί το κάταγμα πέους,” ανέφεραν οι ερευνητές.

Γνωρίζουμε πως κάποιες φορές ίσως έχεις περισσότερες ορέξεις απ’ ότι πρέπει, αλλά κοίτα να είσαι απόλυτα προσεχτικός με τη δύναμη που ωθείς προς τη σύντροφο σου.

3. Ιεραποστολική

Ιεραποστολική
(Kate Buckleitner/Rachel Johnson/Cosmopolitan)

Και τέλος, η τρίτη πιο επικίνδυνη στάση είναι η ‘ιεραποστολική’. Ναι, η ιεραποστολική. Η πιο οδυνηρή και άβολη στάση που υπάρχει. Η πιο βαρετή και ανούσια στάση απ’ όλες τις στάσεις του σεξ. Αυτή που πραγματικά δεν υπάρχει καν λόγος για την κάνεις. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι την προτιμούν.

Η ιεραποστολική στάση μπορεί πολύ εύκολα να σου προκαλέσει κάταγμα πέους, αλλά επειδή είναι τόσο βαρετή και ανούσια, είναι η καλύτερη δικαιολογία για να μην την κάνεις ποτέ (ακόμη κι αν σου συζήτηση η σύντροφος σου). Αλλά αν είναι της φάσης σου, τότε να ‘σαι προσεχτικός.

Στην περίπτωση που πάθεις κάταγμα πέους, έχε κατά νου πως μετά το χειρουργείο, θα είσαι σε θέση να ξανά κάνεις σεξ μετά από 1-2 μήνες.

via GIPHY

Με όλα αυτά κατά νου, κράτα τις ορμές σου χαλαρές και καθώς κάνεις μαραθώνιο με τη σύντροφο σου, δώσε και λίγη προσοχή στον καλύτερο σου φίλο. Άλλωστε, είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να ακούσεις, να νιώσεις και να βλέπεις να σπάει.

Κάταγμα πέους – Οι 3 πιο επικίνδυνες στάσεις (και τι να κάνεις)
5 (100%) 4 votes

Περισσότερα από Παναγιώτης Σακαλάκης

Η πριγκίπισσα Leia και το «απαγορευμένο» μπικίνι της

Στις 4 Μαΐου ήταν η μέρα του Star Wars – η αλλιώς,...
Διάβασε τη συνέχεια

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *