Μουσική για γυμναστική – Τα καλύτερα κομμάτια για το γυμναστήριο

Μουσική για γυμναστική - Τα καλύτερα κομμάτια για το γυμναστήριο
Έχεις ανάγκη από λίγη τρέλα; Άκου συγκεκριμένη μουσική για γυμναστική! Άκου κομμάτια τα οποία περιλαμβάνουν μπάσο και heavy μελωδία, διότι με αυτό τον τρόπο θα αισθανθείς πιο ισχυρός, λέει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Northwestern.

“Το μπάσο και η heavy μελωδία συνδέεται με την κυριαρχία,” αναφέρει ο ο συγγραφέας της μελέτης Dennis Hsu.

Για παράδειγμα, όσο πιο μεγάλο και ισχυρό είναι το μπάσο, τόσο πιο ισχυρός θα νιώθεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν χτίζουν σώμα μετά από σκληρή γυμναστική, η φωνή τους γίνεται βαθύτερη, και οι άνθρωποι με βαθιές φωνές είναι συχνά πιο δυναμικοί και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Μπορείς να ελέγξεις και την ποπ κουλτούρα για απόδειξη.

“Το βαθύ μπάσο που παράγεται από τη φωνή του James Earl Jones στον ρόλο του Darth Vader στη σειρά ταινιών Star Wars, τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο τρομακτικούς κακοποιούς στη μεγάλη οθόνη.”

Άρα, αν αυτού του είδους μουσική σε κάνει να νιώθεις τόσο ισχυρός και με τόση αυτοπεποίθηση, γιατί να μη την χρησιμοποιήσεις εν ώρα γυμναστικής; Στην μελέτη οι μαθητές όταν άκουσαν τραγούδια με μεγάλο μπάσο, αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν κάτι δραστικό, όπως γυμναστική ή να παίξουν κάποιου είδους σπορ.

Δοκίμασε το κι εσύ, τα κορυφαία κομμάτια που παίχτηκαν στη μελέτη ήταν τo Queen’s immortal «We Will Rock You,» το κλασικό κομμάτι χορού «Get Ready for This» από 2 Unlimited και το  «In Da Club» του 50 Cent. Αν τα παρόν κομμάτια δεν πιστεύεις πως έχουν το κατάλληλο μπάσο, απλά άλλαξε το από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σου και βάλτο στο τέρμα.

Και αν θέλετε μερικά άλλα προτεινόμενα κομμάτια – επικά κομμάτια – ο Hsu προτείνει επίσης να ακούσεις την παρακάτω λίστα η οποία περιλαμβάνει τραγούδια από sci-fi soundtracks:

  • «Main Titles,» «End Titles» (Blade Runner)
  • «Dream is Collapsing,» «Dream within a Dream» (Inception)
  • «Molossus,» «Vespertilio» (Batman Begins)
  • «I Am Not a Hero» (The Dark Knight)
  • «The Imperial March» (Star Wars)
  • «The Game Has Changed» (TRON: Legacy)

Αν είσαι premium στο Spotify, μπορείς να την κατεβάσεις για offline χρήση.

Αλλά για να μην σε αφήσουμε μόνο με μια λίστα, παρακάτω ακολουθούν λίστες με μουσική για γυμναστική. Τραγούδια τα οποία είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι για την ώρα των ασκήσεων.

Έχεις να προτείνεις κάποια λίστα με μουσική για γυμναστική; Θα χαρούμε να την ακούσουμε και την προσθέσουμε στο άρθρο μας!

Μουσική για γυμναστική – Τα καλύτερα κομμάτια για το γυμναστήριο
5 (100%) 2 votes

Γράφτηκε από
Περισσότερα από Alex Wood

7 superfoods για ένα καλύτερο πρωινό γεμάτο ενέργεια

Τι καλύτερο από το να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα υγιέστατο...
Διάβασε τη συνέχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *