Οδηγός tattoo: Προτού χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ

Οδηγός tattoo: Προτού χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ
Ήθελες να χτυπήσεις το πρώτο σου tattoo από το λύκειο ακόμα και δεν ήξερες αν θα σου πήγαινε ή αν το μετάνιωνες στη πορεία; Μήπως φοβάσαι την αντίδραση των γονιών σου ή ακόμα και τη μελλοντική πορεία της δουλειάς σου; Εε λοιπόν, δεν χρειάζεται!

Πριν πολλά-πολλά χρόνια έβλεπες tattoo μόνο σε κατάδικους και ναυτικούς. Πλέον όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα tattoo έχουν γίνει μια πανέμορφη “μόδα” και ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστείς μέσα από αυτή την πανέμορφη τέχνη.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ένα tattoo δεν απαιτεί απλά φροντίδα και σκέψη για το σχέδιο, αλλά σοβαρότητα και ευθύνη, καθώς είναι μια τέχνη που θα μείνει στο δέρμα σου για πάντα.

Διάβασε επίσης: Τατουάζ: Ότι Χρειάζεται Να Ξέρεις & Συμβουλές Περιποίησης

Προτού πας στο πρώτο κατάστημα που βρεις για να χτυπήσεις το σχέδιο που τόσο θες, κάνε τον κόπο και διάβασε τον οδηγό, τι έχεις να χάσεις άλλωστε; Ίσα-ίσα στο τέλος θα είσαι ακόμα πιο σίγουρος γι ‘αυτό που θες.

1. Επέλεξε το σωστό tattoo studio: Η καλή εξυπηρέτηση των πελατών είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κατάστημα. Υπάρχουν εκατοντάδες tattoo studios στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία θέλουν μόνο τα χρήματα σου και τίποτα περισσότερο. Επίσης, θα χρειαστεί να αποφύγεις γνωστούς και φίλους που μόλις ξεκίνησαν να χτυπάνε τατουάζ, μόνο κακό στο δέρμα σου θα κάνεις με αυτούς.

Οδηγός tattoo: Προτού χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ

2. Επέλεξε τον σωστό tattoo artist: Θα χρειαστεί να αναζητήσεις αρκετά προτού καταλήξεις στον σωστό άνθρωπο. Άλλωστε, δεν είναι κάθε tattoo artist για κάθε σχέδιο που θέλεις να χτυπήσεις. Αν ενδιαφέρεσαι για κάτι old-school, βρες καλλιτέχνες που εστιάζουν και χτυπάνε τατουάζ ακριβώς πάνω στο στυλ που θέλεις.

3. Τα τατουάζ είναι επένδυση: Δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κάνεις «παζάρια» σε ένα tattoo studio. Ποτέ! Στην Ελλάδα είσαι αρκετά τυχερός με τις χαμηλές τιμές που υπάρχουν. Στο εξωτερικό αν θέλεις να κάνεις ένα top-notch τατουάζ θα χρειαστεί να πληρώνεις περίπου 250 δολάρια την ώρα (αν και τα περισσότερα κυμαίνονται γύρα στα 100 με 150 δολάρια την ώρα). Στην Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, σου παίρνουν 180 ευρώ για 2-3 ώρες δουλειάς. Άλλωστε, επενδύεις σε κάτι το οποίο θα μείνει στο δέρμα σου για πάντα.

4. Πάνε σε έναν επαγγελματία: Εύχομαι να ζούσα σε ένα κόσμο όπου δεν θα χρειαζόταν να πω τη λέξη ‘επαγγελματίας’, αλλά ζούμε εδώ που ζούμε. Απέφυγε φίλους και γνωστούς που μόλις ξεκίνησαν να χτυπάνε τατουάζ ή δεν είναι ακόμα αρκετά έμπειροι.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη κι αν ένας φίλος σου είναι καλός σε αυτό που κάνει, δεν μπορεί να ελέγξει τους παθογόνους οργανισμούς που βρίσκονται στον χώρο του. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να βρεις έναν επαγγελματία με ένα καθαρό κατάστημα που σέβεται την υγιεινή των πελατών του.

5. Επέλεξε το σχέδιο σοφά: Αν χτυπούσα όλα τα τατουάζ που ήθελα στα 15 μου, αυτή την στιγμή θα ντρεπόμουν να βγω έξω. Το τατουάζ δεν είναι μικρή υπόθεση και θα παραμείνει στο σώμα σου για το υπόλοιπο της ζωής σου. Επέλεξε ένα σχέδιο το οποίο θα έχει κάποιο νόημα, το οποίο θα σημαίνει κάτι σημαντικό για εσένα.

Συζήτα και με τον tattoo artist, αυτός θα σε βοηθήσει αρκετά με το σχέδιο και το σημείο στο οποίο θέλεις να το χτυπήσεις – γιατί, ως γνωστών, ορισμένα τατουάζ «ανήκουν» σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Οδηγός tattoo: Προτού χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ
Image Credits: Homeboy | Freddy Tattoο Studio

6. Σκέψου την καριέρα σου: Αν και τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, στην πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα δουλειές οι οποίες πολύ απλά δεν επιτρέπουν τα τατουάζ. Αν η δουλειά σου απαιτεί σοβαρότητα και ασχολείσαι καθημερινά με πελάτες, καλό θα ήταν να χτυπήσεις το τατουάζ σε κάποιο σημείο το οποίο είτε μπορεί να καλύπτει εύκολα (σκέψου και το καλοκαίρι!), είτε σε ένα σημείο που δεν θα φαίνεται.

Αν είσαι όμως ένας ελεύθερος επαγγελματίας, τότε μπορείς να χτυπήσεις τατουάζ σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείς. Εγώ, για παράδειγμα, έχω στο δεξί χέρι ένα αρκετά εμφανή τατουάζ (αυτό που βλέπεις στην παραπάνω εικόνα), αλλά είμαι συντάκτης και web designer κι αν ένας πελάτης μου έχει πρόβλημα με το σχέδιο, μπορώ χωρίς κανένα πρόβλημα να του προτείνω κάποιον άλλον.

Οδηγός tattoo: Προτού χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ

7. Αν έχεις αμφιβολίες, επέλεξε κάτι κλασικό: Αν δεν είσαι σίγουρος για το σχέδιο ή έχεις πολλά κατά νου, επέλεξε κάτι κλασικό και διαχρονικό. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις ένα σχέδιο επειδή είναι στη μόδα αυτή την στιγμή, επέλεξε ένα που θα φαίνεται ωραίο για το υπόλοιπο της ζωής σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις παραγωγικός, ξέρω άτομα που απλά έχουν μια άγκυρα, ένα χελιδόνι ή το λογότυπο μιας αλυσίδας τροφίμων, αλλά εφόσον το υποστηρίζουν, τους αρέσει και σημαίνει κάτι γι ‘αυτούς, εγώ είμαι υπέρ.

8. Μην φοβάσαι να συζητήσεις με τον tattoo artist που σου χτυπάει το τατουάζ: Μην φοβάσαι να μιλήσεις στον άνθρωπο που σου χτυπάει το τατουάζ εκείνη την στιγμή, δεν πρόκειται να χάσει την προσοχή του και να κάνει λάθος με το σχέδιο σου. Αλλά δεν χρειάζεται να του πεις και τα προβλήματα σου, γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται. Επίσης, δεν χρειάζεται να φέρεις όλη τη τσακαλοπαρέα ή τα παιδιά σου την ώρα που σου χτυπάει το τατουάζ – οι κοπέλες και οι γυναίκες επιτρέπονται.

9. Φάε, ενυδατώσου και κάνε μπάνιο: Θα είσαι αρκετή ώρα στο tattoo studio, οπότε κοίτα να έχεις φάει καλά, να έχεις πιει αρκετά υγρά (βέβαια είμαι σίγουρος πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα να πιεις νερό κι εκεί, εγώ έπινα καφέ να φανταστείς) και κάνε μπάνιο, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται να μυρίζεις. Προσπάθησε επίσης να παραμείνεις όσο πιο ακίνητος γίνεται την ώρα που σου χτυπάνε το τατουάζ, δεν χρειάζεται να τους κάνεις πιο δύσκολη τη δουλειά.

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις και συμβουλές περιποίησης

10. Δεν χρειάζεται να κλαψουρίζεις συνεχώς: Ξέρουμε, σε κάποια σημεία πονάει ενώ σε κάποια άλλα όχι. Ξέρουμε επίσης πως είσαι ευαίσθητος, δεν χρειάζεται όμως να σε ακούει κανένας να κλαψουρίζεις συνεχώς. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τατουάζ και συνεχίζουν να κάνουν σε καθημερινή βάση, δεν είναι τίποτα το τρελό ή το τρομακτικό. Είσαι άνδρας, μείνε ακίνητος και άσε τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του… ήρεμος!

Οδηγός tattoo: Προτού χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ
3.7 (73.33%) 3 votes

Ετικέτες
,
Περισσότερα από Παναγιώτης Σακαλάκης

Σταμάτησε να κάνει σεξ μαζί σου; Αυτοί είναι οι 5 κύριοι λόγοι

Οι πρώτοι μήνες μιας νέας σχέσης είναι σκέτη τρέλα: Δεν μπορείτε να...
Διάβασε τη συνέχεια

4 Σχόλια

  • Βρε παιδιά για πείτε μου λίγο πονάει τελικά η δεν πονάει γιατί άλλοι μου λένε πως πόνεσαν πολύ και άλλοι πως δεν πόνεσαν καθόλου. Για να φανταστείτε έχω έναν φίλο που μου είπε ότι γελούσε όταν τον χτυπούσαν με την βελόνα… γελούσε!! Το μόνο που με σταματάει είναι αυτό!!

    • Αν και κάθε άνθρωπος νιώθει διαφορετικά το πόνο, παίζει σημαντικό ρόλο και το σημείο στο οποίο χτυπάς το τατουάζ. Σε κάποια σημεία πονάει, σε κάποια άλλα όχι. Μπορεί άλλωστε να γελάς κι εσύ, αφού υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι λένε πως τους γαργαλάει. Καθένας νιώθε τις βελόνες διαφορετικά.

      Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τατουάζ. Αν ο πόνος ήταν ανυπόφορος, κανένας δεν θα το έκανε. Αν έχεις βρει το κατάλληλο σχέδιο, κλείσε ραντεβού και μην το σκέφτεσαι καν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *