Πώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός επηρεάζει; Οι παράγοντες κινδύνου

ΧΡΥΣΑ ΤΖΑΚΗ


Τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος είναι μεγαλύτερα μεταξύ των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών από ό,τι των ετεροφυλόφιλων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της μέχρι σήμερα. Αντίθετα, τα ποσοστά είναι μικρότερα στις λεσβίες και στις αμφιφυλόφιλες γυναίκες σε σχέση με τις ετεροφυλόφιλες.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham & Women’s της Βοστώνης, με επικεφαλής τον δερματολόγο Αράς Μοσταγκίμι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό δερματολογίας «JAMA Dermatology», βρήκαν ότι η συχνότητα καρκίνου του δέρματος ήταν 8,1% στους ομοφυλοφίλους άνδρες και 8,4% στους αμφιφυλόφιλους, έναντι 6,7% στους ετεροφυλόφιλους.

Πώς μπορεί κανείς να προστατευτεί;

Στις γυναίκες που προτιμούν γυναίκες, το ποσοστό καρκίνου του δέρματος ήταν 5,9% και στις αμφιφυλόφιλες 4,7%, έναντι 6,6% στις ετεροφυλόφιλες.

«Είναι απολύτως σημαντικό να ρωτάμε τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στις εθνικές έρευνες για θέματα υγείας, αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε αυτές τις διαφορές», δήλωσε ο Μοσταγκίμι.

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και των «σολάριουμ» αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει υψηλότερα ποσοστά χρήσης του «σολάριουμ» από άνδρες, οι οποίοι ανήκουν σε σεξουαλικές μειονότητες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί το δέρμα της Γκουίνεθ Πάλτροου δείχνει τόσο λαμπερό στα 47 της;

Σπυράκι μετά την αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή; Ο δερματολόγος εξηγεί πώς να το αντιμετωπίσεις

Κολλάει το δέρμα του πέους σου; Αυτοί είναι οι λόγοι για να καταλάβεις τι φταίει

Source link

Next Post

«Μου λέει ψέματα;» Οι… σίγουροι τρόποι για να καταλάβεις πότε κάποιος κρύβει την αλήθεια!

Ίσως δεν έχετε πει ποτέ σας ούτε ένα τόσο δα ψεματάκι ως παιδί, έφηβος, ή ενήλικας. Ίσως ποτέ δεν έχετε κάνει «λεκτικό μασάζ» σε κάποια πληροφορία για να αποφύγετε μπλεξίματα ή να φανείτε καλύτερος στα μάτια τρίτων ή γιατί, απλά, το ψέμα ακουγόταν καλύτερα από την αλήθεια. Ίσως. Τότε […]
«Μου λέει ψέματα;» Οι… σίγουροι τρόποι για να καταλάβεις πότε κάποιος κρύβει την αλήθεια!
Copyright All right reserved With Love Theme: Seek by ThemeInWP