Πότε η συχνότητα ούρησής σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά… – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Πότε η συχνότητα της ούρησής σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά; Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας σταθερός αριθμός φορών που ουρείς, ο οποίος και να θεωρείται «κανονικός», ένα υγιές άτομο κατά μέσο όρο ουρεί έξι ή επτά φορές μέσα στο 24ωρο.

Γενικότερα, εφόσον πηγαίνεις τουαλέτα από τέσσερις έως δέκα φορές ημερησίως θεωρείται ένας φυσιολογικό αριθμός, με τη λογική ότι δεν επηρεάζεται η ποιότητα ζωής σου.

Πότε η συχνότητα ούρησής σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά... - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ

Ποιοι είναι, όμως, οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη συχνότητα με την οποία πηγαίνεις στην τουαλέτα για να ουρήσεις; Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέτοιοι είναι τα ναρκωτικά, τα τρόφιμα, τα ποτά, κι αυτό επειδή το οινόπνευμα και η καφεΐνη αυξάνουν την παραγωγή ούρων, καθώς και ορισμένες ασθένειες.

Η ηλικία και το μέγεθος της ουροδόχου κύστης έχουν επίσης σημασία. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ορμονικές αλλαγές και η πίεση στην ουροδόχο κύστη μπορεί επίσης να αυξήσουν την παραγωγή ούρων. Αυτή η υψηλή συχνότητα μπορεί να συνεχιστεί για έως και οκτώ εβδομάδες μετά την γέννα. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, ουρούν συχνότερα, ειδικά τη νύχτα, καθώς μεγαλώνουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, πάντως, η ούρηση μπορεί να υποδηλώνει μια υποκείμενη κατάσταση, ειδικά όταν συνοδεύεται από συμπτώματα όπως: Οσφυαλγία, αίμα στα ούρα, νεφελώδη ή αποχρωματισμένα ούρα, δυσκολία για ούρηση, πυρετός, διαρροή ούρων, πόνο κατά την ούρηση ή πολύ οσμηρή ούρα. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Πότε η συχνότητα ούρησής σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά... - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ

Πράγματι, υπάρχουν ασθένειες που προκαλούν συχνοουρία, όπως είναι η λοίμωξη του ουροποιητικού, η υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, η διάμεση κυστίτιδα, ο διαβήτης, η υπασβεστιαιμία ή υπερασβεστιαιμία, η δρεπανοκυτταρική αναιμία, τα προβλήματα προστάτη, αλλά και η αδυναμία πυελικού εδάφους μετά τον τοκετό.

Πέρα από αυτές τις παθολογικές καταστάσεις, εάν ένα άτομο καταναλώνει μεγάλες ποσότητες υγρών, ιδιαίτερα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, μπορεί να παρατηρήσει αύξηση της ούρησης.

Πότε η συχνότητα ούρησής σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά... - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ

Αν δεν ενυδατώνεται αρκετά, θα παρατηρήσει αφυδάτωση και μείωση της ροής των ούρων. Για να διαχειριστείς καλύτερα κοινά ή σπάνια προβλήματα ούρησης, μπορείς να ξεκινήσεις περιορίζοντας ή αποφεύγοντας την κατανάλωση αναψυκτικών, καφεΐνης και αλκοόλ. Θυμήσου ότι πρέπει να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

Επίσης, είναι σημαντικό να ουρήσεις πριν και μετά το σεξ. Τέλος, οι ασκήσεις Kegel, καθώς και η διατήρηση ενός ισορροπημένου βάρους, μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση τυχόν αδύναμων μυών του πυελικού εδάφους.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κράνμπερι: Το φυσικό «ελιξήριο» κατά της ουρολοίμωξης!

Είναι μεταδοτική η ουρολοίμωξη;

5 συμβουλές για να αποφύγεις μυκητιάσεις και ουρολοιμώξεις

Source link

Next Post

Πώς η αυτοάνοση διαταραχή επηρεάζει την γονιμότητα

Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και πιο συχνά για τη δυσανεξία στη γλουτένη και οι περισσότεροι ασθενείς ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την κοιλιοκάκη και την υπογονιμότητα. Τι είναι η κοιλιοκάκη; Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που πλήττει τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση, […]