Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις & συμβουλές περιποίησης

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις και συμβουλές περιποίησης
Είτε θέλεις να ανταμειφτείς για τη σκληρή δουλειά που έκανες στο γυμναστήριο, είτε για να εκφραστείς μέσα από την τέχνη του σώματος, το να κάνεις τατουάζ είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση.

Οι άνδρες έχουν μεγάλο πρόβλημα στο να διαλέξουν τον σωστό κουρέα, αυτόν που θα τους κάνει επιτέλους το κούρεμα που θέλουν. Αν το κούρεμα δεν βγει έτσι όπως το θέλουν, κάνουν λίγη υπομονή για να ξανά μεγαλώσει το μαλλί. Ωστόσο, οι αποφάσεις και τα λάθη που θα κάνεις σε ένα τατουάζ, θα κρατήσουν για μια ζωή. Εκτός αν έχεις την υπομονή να κάτσεις αρκετά χρόνια και να μαζεύεις λεφτά για να τα αφαιρέσεις με λέιζερ.

Το κόλπο δεν είναι μόνο να γνωρίζεις ποιο θα είναι το σχέδιο που θα χτυπήσεις στο σώμα σου, αλλά και να αντιληφθείς το πόσο τρελό είναι. Το Men’s Fitness ήρθε σε επαφή με τον Matthew Marcus, έναν τατουατζί και ιδιοκτήτη του ‘Three Kings Tattoo‘ στο Brooklyn, Νέα Υόρκη, ώστε να φτιάξουν μια λίστα με πράγματα τα οποία θα πρέπει να λάβεις υπόψιν προτού κάνεις τατουάζ. Είτε αυτό είναι το πρώτο, είτε το πέμπτο.

Men’s Fitness: Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα τα οποία ένας πελάτης θα πρέπει να γνωρίζει προτού μπει σε κάποιο μαγαζί με τατουάζ;

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις και συμβουλές περιποίησης

Matthew Marcus: Κάνε μια έρευνα. Μάθε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς για το κατάστημα στο οποίο θέλεις να χτυπήσεις το τατουάζ σου, και πιο σημαντικό απ’ όλα, γνώρισε τον καλλιτέχνη ο οποίος θα στο κάνει.

Ένα καλό κατάστημα δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, και όταν το βρεις, εμπιστεύσου τους καλλιτέχνες μέσα. Όπως ένα γιατρός, έτσι κι εμείς ξέρουμε τι κάνουμε. Όταν σου δίνουμε μια συμβουλή σχετικά με το μέγεθος, την τοποθέτηση, το σχεδιασμό ή τον συνδυασμό χρωμάτων, το κάνουμε για κάποιο λόγο.

Κάνε όσες ερωτήσεις θέλεις, πες μας πιο τατουάζ σου άρεσε, αλλά όταν μπεις στο κατάστημα να είσαι πρόθυμος να συνεργαστείς και να συμβιβαστείς μαζί μας.

Men’s Fitness: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει ένας πελάτης όταν μπαίνει στο κατάστημα σας;

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις και συμβουλές περιποίησης

Matthew Marcus: Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει ο κόσμος είναι να προσπαθήσει να χαμηλώσει την τιμή του τατουάζ. Αν έχεις κάνει την αναζήτηση σου, τότε θα γνωρίζεις πολύ καλά πως αυτό που πας να κάνεις θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από επαγγελματίες. Τα καταστήματα που κάνουν τατουάζ δεν είναι τα συνηθισμένα καταστήματα απ’ όπου αγοράζεις ρούχα, gadgets ή παπούτσια, δεν ξέρω αν κάποιος θα ήθελε να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά και να βγάλει λιγότερα χρήματα απ’ όσα βγάζει αυτή τη στιγμή.

Το να ζητάς από κάποιον να σου κάνει έκπτωση η να μειώσει τη τιμή, είναι σαν να γυρνάει το αφεντικό σου και να σου λέει να δουλεύεις από εδώ και στο εξής για 3 δολάρια την ώρα και όχι για 5 δολάρια.

Επίσης, πας να κάνεις κάτι το οποίο θα διαρκέσει για την υπόλοιπη ζωή σου. Αν ο κόσμος είναι πρόθυμος να δώσει χιλιάδες ευρώ για παπούτσια, ρούχα και φαγητό, τότε να σταματήσει να διαπραγματεύεται για κάτι το οποίο θα του κρατήσει για την υπόλοιπη ζωή του.

Men’s Fitness: Όταν κάνει ο πελάτης το τατουάζ, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το προστατεύσει από τον ήλιο και να το κρατήσει φρέσκο;

Matthew Marcus: Μερικά πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις για να κρατήσεις το τατουάζ σου φρέσκο είναι να το διατηρείς όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένο γίνεται χρησιμοποιώντας μια δυνατή SPF κρέμα όταν σε βλέπει ο ήλιος.

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις και συμβουλές περιποίησης

Με κάθε ειλικρίνεια, το να διατηρήσεις ένα τατουάζ φρέσκο πρέπει απλά να έχεις μια βασική υγιεινή, κάτι το οποίο σημαίνει να κρατάς το δέρμα σου καθαρό, να φροντίζεις τον εαυτό σου τρώγοντας καλύτερα και να το κρατάς ενυδατωμένο. Είναι πολύ σημαντικό τις ημέρες επούλωσης του τατουάζ, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καθαροί γίνεται.

Men’s Fitness: Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν θα ‘πρεπε να κάνει τατουάζ κάποιος; Και αν ναι, ποια τα επιπτώματα που μπορεί να προκύψουν;

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις και συμβουλές περιποίησης

Matthew Marcus: Δεν θα έλεγα πως υπάρχει αναγκαστικά κάποιο σημείο στο οποίο δεν θα ‘πρεπε κάποιος να χτυπήσει τατουάζ, ωστόσο σε ορισμένα σημεία όπως οι παλάμες και τα δάχτυλα, υπάρχει περίπτωση να σβήσει το τατουάζ με την πάροδο του χρόνου, αν όχι αμέσως.

Σε περιοχές όπου το δέρμα είναι λεπτότερο ή αυστηρότερο, απαιτεί μια διαφορετική νότα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του, ειδικά όταν οι περιοχές αυτές είναι λιπαρές ή έχουν μυϊκή μάζα. Ο πελάτης είναι σημαντικό να πάει σε κάποιον γνώστη, ο οποίος θα γνωρίζει την κάθε περιοχή του σώματος, ειδάλλως αν γίνει κάποιο λάθος, το τατουάζ θα αρχινάει να σβήνει σιγά-σιγά επί τη πάροδο του χρόνου και το σχέδιο θα γίνει ότι πιο άσχημο έχει πάνω στο σώμα του, μέχρι τελικά να σβηστεί τελείως (που συχνά μένει χρώμα).

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικοί τύποι του σώματος, για να παραμείνει το τατουάζ σου ζωντανό, θα πρέπει αυτός που θα σου το κάνει να γνωρίζει τα πάντα με βάση το σχήμα του, το ανθρώπινο δέρμα και τη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Είναι σημαντικό να πας σε κάποιον γνώστη και όχι σε κάποιον άπειρο, όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος. Πηγαίνουν σε άτομα τα οποία παίρνουν πολύ λίγα λεφτά αλλά δεν είναι γνώστες και καταντούν μετά από χρόνια με ένα άσχημο μισοσβησμένο τατουάζ στο δέρμα τους.

Σε ορισμένα σημεία του σώματος, δεν χρειάζεται προσοχή, διότι πολύ απλά είναι τέτοιο το σημείο όπου το τατουάζ απλά θα κάτσει χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως δεν είμαστε καλλιτέχνες οι οποίοι απλά ζωγραφίζουν πάνω σε σώματα, είμαστε γνώστες της δουλειάς μας και αρκετά έμπειροι ώστε να γνωρίζουμε τι κάνουμε.

Χρειάζεται δεξιότητα και εμπειρία για να κάνεις ένα τατουάζ με το σωστό τρόπο.

Men’s Fitness: Ένας ο οποίος χτυπάει για πρώτη φορά τατουάζ, πως θα καταλάβει ότι ο καλλιτέχνης είναι αρκετά καλός;

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις και συμβουλές περιποίησης

Matthew Marcus: Η σημερινή γενιά είναι τυχερή επειδή έχει το ίντερνετ. Τα περισσότερα καλά καταστήματα έχουν ιστοσελίδες, στα οποία υπάρχουν αξιολογήσεις από άτομα τα οποία χτύπησαν εκεί τατουάζ. Αν όχι, τότε άνοιξε μια συζήτηση σε ένα forum παρόμοιας κατηγορίας και ξεκίνα να ρωτάς για το συγκεκριμένο κατάστημα, όλο και κάποιος πελάτης του καταστήματος θα βρεθεί.

Εναλλακτικά, μπες στην ιστοσελίδα, κάθε καλλιτέχνης έχει το δικό του προσωπικό portfolio με τη δική του δουλειά. Για να καταλάβεις από το portfolio του αν είναι καλός στην δουλειά του, δες προσεχτικά τα σχέδια, θα πρέπει να υπάρχουν καθαρές και ευκρινείς γραμμές και σκίαση που δεν φαίνεται ασταθής, αλλά ομαλή. Τα χρώματα θα πρέπει να είναι στερεά και φωτεινά. Αν αυτό που κάνεις είναι ασπρόμαυρο ή αποτελείται από γκρι χρώμα, τότε θα πρέπει να κοιτάξεις τον βαθμό του βάρους στην σκίαση και την ομαλότητα. Εκτός αν ψάχνεις για κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο, αλλά είναι καλό να δεις την ευελιξία του καλλιτέχνη και πόσο καιρό κάνει αυτή τη δουλειά.

Έχει τα ίδια άτομα στο κατάστημα να δουλεύουν από τότε που άνοιξε, η μήπως είναι καινούργια; Ρώτα τους ανθρώπους εκεί κοντά σχετικά με το συγκεκριμένο κατάστημα και άκου τι έχουν να πουν. Αν γνωρίζεις ανθρώπους ο οποίοι κάνουν τατουάζ χρόνια, αλλά δεν θα πας να το κάνεις σε αυτούς, ρώτα τους να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τατουάζ και τους καλλιτέχνες.

Τατουάζ: Ότι χρειάζεται να ξέρεις & συμβουλές περιποίησης
5 (100%) 3 votes

Γράφτηκε από
Περισσότερα από Alex Wood

Μουσική για γυμναστική – Τα καλύτερα κομμάτια για το γυμναστήριο

Έχεις ανάγκη από λίγη τρέλα; Άκου συγκεκριμένη μουσική για γυμναστική! Άκου κομμάτια...
Διάβασε τη συνέχεια

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *