Τι γίνεται όταν κάνεις ‘κρακ’ τα δάχτυλα σου;

Το κάνουν σχεδόν όλοι, πιέζουν τα δάχτυλα, τα πόδια ή τον λαιμό τους έως ότου ακουστεί αυτό το χαρακτηριστικό ‘κρακ’ και έρθει η ανακουφιστική ευχαρίστηση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που το έκαναν όταν ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία, πολύ πιθανόν να άκουγαν από τους γονείς τους πως αν συνεχίσουν να το κάνουν θα πάθουν αρθρίτιδα ή θα καταστρέψουν τις αρθρώσεις τους. Αν δεν είσαι από αυτούς τους ανθρώπους, είσαι τυχερός αφού είναι μια πολύ ενοχλητική συνήθεια.

Θα μπορούσαμε να σου εξηγήσουμε ακριβώς τι γίνεται, αν είναι επικίνδυνο ή ακίνδυνο, αλλά θα σε αφήσουμε να απολαύσεις το βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά του VOX στο οποίο εξηγούν τι ακριβώς γίνεται κι αν αυτό θα σου δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Αξίζει να ενημερώσουμε ωστόσο πως υπήρξαν αρκετές μελέτες επί τα χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα, με έναν συγκεκριμένα τυπά όπου έκανε ‘κρακ’ τα δάχτυλα του για πολλά χρόνια χωρίς να εμφανιστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Άλλες μελέτες υποστήριζαν πως καταστρέφονται οι αρθρώσεις και παθαίνεις αρθρίτιδα όταν κάνεις για πολλά χρόνια ‘κρακ’ τα δάχτυλα σου.

Image Credits – Flickr | Jaysin Trevino

Τι γίνεται όταν κάνεις ‘κρακ’ τα δάχτυλα σου;
5 (100%) 2 votes

Ετικέτες
, ,
Περισσότερα από Ηλίας Μπρέγκου

7 λόγοι που οι μεγάλες γυναίκες είναι πιο ελκυστικές

Αν βαρέθηκες τις πιτσιρίκες και ξεκίνησαν να σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι...
Διάβασε τη συνέχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *