Τι να κάνετε και τι να δείτε στα Φηρά

ΧΡΥΣΑ ΤΖΑΚΗ

Santorini private tour

Τα Φηρά ή αλλιώς η Θήρα, είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Σαντορίνης και μπορείτε να τα απολαύσετε πλήρως με τη βοήθεια του Santorini Private Tour. Αν έχετε δει φωτογραφίες της Σαντορίνης στο παρελθόν, με τα ασβεστωμένα κτίρια της να έχουν θέα στις πλούσιες μπλε αποχρώσεις της Μεσογείου, τότε σίγουρα θέλετε να την επισκεφθείτε.

Τα Φηρά δεν είναι μόνο όμορφα και γεμάτα πολιτιστικά ορόσημα, καθώς είναι επίσης ένας κόμβος δραστηριότητας στο νησί. Τα Φηρά είναι εκεί όπου θα βρείτε τα περισσότερα από τα καλύτερα καταστήματα, εστιατόρια, νυχτερινή ζωή και τέχνη της Σαντορίνης. Η επιλογή των καλύτερων δραστηριοτήτων μεταξύ όλων των διαθέσιμων επιλογών μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Ωστόσο, το άρθρο μας για το τι να κάνετε και τι να δείτε στα Φηρά μπορεί να σας βοηθήσει.

Τι να κάνετε και τι να δείτε στα Φηρά σύμφωνα με το Santorini private tour

Παλιό Λιμάνι Φηρών

Το παλιό λιμάνι των Φηρών βρίσκεται πάνω από 200 μέτρα κάτω από την πόλη, αλλά μπορείτε εύκολα να φτάσετε στη μικρή γειτονιά, γεμάτη με εστιατόρια, ταβέρνες και υπέροχη θέα. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε σχεδόν 600 βήματα από τα Φηρά στο Παλιό Λιμάνι, περνώντας αρκετούς επιβάτες κρουαζιερόπλοιων κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και γαϊδούρια.

Ενώ η βόλτα προς τα κάτω είναι σίγουρα μια προπόνηση για τα μοσχάρια σας, θα ανταμειφθείτε με την εκπληκτική θέα στα βράχια του νερού και των ακτών και με ένα παγωμένο ποτό σε μια από τις γοητευτικές ταβέρνες στο κάτω μέρος του λόφου. Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να πάρετε τις σκάλες – υπάρχει ένα τελεφερίκ που μπορεί να σας μεταφέρει από και προς το παλιό λιμάνι.

Δείτε τις τρεις καμπάνες των Φηρών με το Santorini private tour

Η Καθολική Εκκλησία του Κοίμη της Θεοτόκου είναι όπου στεγάζονται τα 3 κουδούνια των Φηρών. Όταν σκέφτεστε τα Φηρά, πιθανότατα θα σκεφτείτε να χτυπήσετε μπλε τρούλους πάνω από τους λευκούς τοίχους μιας ελληνικής καθολικής εκκλησίας, σε ένα γραφικό μεσογειακό σκηνικό. Συγκεκριμένα, αυτή η εκκλησία. Είναι μια εικόνα που εμφανίζεται σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών και ροή Instagram.

Η σημερινή εκκλησία χτίστηκε το 1757, αν και πολλές άλλες θρησκευτικές δομές βρήκαν τα σπίτια τους στον ίδιο βράχο με τους αιώνες. Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί – οι απόψεις είναι εντυπωσιακές. Η δομή που κρατά τα εμβληματικά κουδούνια παρέχει ένα φυσικό πλαίσιο για να βλέπει κανείς στην Καλντέρα της Σαντορίνης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας βρίσκεται στο κέντρο των Φηρών, καθιστώντας πολύ εύκολη την πρόσβαση κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών σας. Το μικρό μουσείο χωρίζεται σε 3 τμήματα: γλυπτική, επιγραφές και αγγεία και πηλό. Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα από την Αρχαϊκή, Ρωμαϊκή, Γεωμετρική και Ελληνιστική περίοδο, με τα περισσότερα αντικείμενα να αφαιρούνται από αρχαιολογικές ανασκαφές στο Μέσα Βουνό και στο αρχαίο νεκροταφείο των Φηρών.

Το μουσείο είναι ένα βολικό μέρος για τους ταξιδιώτες να μάθουν περισσότερα για τις ιστορίες των Φηρών και της Σαντορίνης, παρατηρώντας παράλληλα αντικείμενα από αυτές τις ιστορίες. Δεδομένου ότι το μουσείο βρίσκεται στη μικρότερη πλευρά, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να περάσει και είναι μια εύκολη πολιτιστική προσθήκη στα περισσότερα δρομολόγια.

Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης

Το Λαογραφικό Μουσείο της Σαντορίνης δεν είναι αφιερωμένο στη λαογραφία με την παραδοσιακή έννοια. Η εστίαση δεν είναι απαραίτητα σε ιστορίες ή μύθους. Αντ ‘αυτού, το μουσείο επικεντρώνεται στις πολύ πραγματικές ζωές των ιστορικών πληθυσμών του νησιού και στα μέσα τους για να ζήσουν.

Το μουσείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα σπήλαιο, διαθέτει επιδείξεις για ξυλουργικές εργασίες, βαρέλια, κρασί, έργα τέχνης και άλλα. Μάθετε για διάσημους καλλιτέχνες που απεικόνιζαν τη Σαντορίνη στο έργο τους, τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα των ανθρώπων της Σαντορίνης και ακόμη και τις γεωλογικές διεργασίες που συνέβησαν για να βάλουν την Σαντορίνη στο χάρτη. Ένας κήπος και αυλή προσφέρουν έναν ευχάριστο εξωτερικό χώρο και υπάρχει επίσης ένα παρεκκλήσι και καμπαναριό για εξερεύνηση.

Γκαλερί τέχνης των Φηρών

Τα Φηρά δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της Κυβέρνησης και ο τουρισμός της Σαντορίνης, αλλά και η πρωτεύουσα της τέχνης και του πολιτισμού της Σαντορίνης. Περπατήστε στους δρόμους της Σαντορίνης και θα συναντήσετε πολλούς γοητευτικούς γκαλερί και καταστήματα.

Μια από τις πιο γνωστές γκαλερί είναι η Mati Art Gallery, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε χάρη στις εγκαταστάσεις τέχνης που κυριολεκτικά ξεχειλίζουν στο δρόμο. Το έργο τέχνης του διεθνούς φήμης Yorgos Kypris περιλαμβάνει πολλά γυαλιά και μέταλλα, με ναυτικές έμπνευση.

Υπάρχει επίσης η Ceramic Art,  το κεραμικό έργο τέχνης και οι χειροτεχνίες του Ανδρέα Αλεφάγκη, ο οποίος βελτιώνει τις μεθόδους του εδώ και δεκαετίες. Για ξυλουργικές εργασίες, σταματήστε από την πινακοθήκη Eduart Gjopalaj για να δείτε κομμάτια που θα δυσκολευτείτε να πιστεύετε ότι είναι πραγματικά κατασκευασμένα από ξύλο.

Υπέροχο φαγητό στα Φηρά

Η μεσογειακή κουζίνα κυριαρχεί στα Φηρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γευματίσετε  το ίδιο όπου κι αν πάτε. Θα βρείτε μια σειρά από κουζίνες και εμπειρίες φαγητού σε όλη την πόλη, με αρκετά κατάλληλα για ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα πιο πολυτελές κοντά στη θάλασσα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Santorini Private Tour:

 

 

Next Post

Drones ως μαχητικά, για την κατάρριψη άλλων αεροσκαφών

Την υπογραφή συμβολαίων με τις General Atomics, Lockheed Martin και Northrop Grumman για την έναρξη προκαταρκτικών σχεδιασμών γαι την πρώτη φάση του προγράμματος LongShot ανακοίνωσε η DARPA του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού αναπτύσσεται ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο θα εκτοξεύεται από άλλα αεροπλάνα και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί όπλα αέρος- αέρος […]
Drones ως μαχητικά, για την κατάρριψη άλλων αεροσκαφών

You May Like