Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να σε βλάψει.. σοβαρά!

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να σε βλάψει.. σοβαρά! - Homeboy
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζουν οι περισσότεροι ατμιστές, αλλά ούτε και πιο επικίνδυνο από τα τσιγάρα. Και τα δύο περιέχουν πάρα πολλές ουσίες και είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό, με το ηλεκτρονικό τσιγάρο να παίρνει την πρωτιά σε αρκετούς ανθρώπους.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πρότεινε ένα σύνολο κανόνων στις βιομηχανίες ηλεκτρονικών τσιγάρων όπου θα απαγορεύει τις πωλήσεις σε ανήλικους και θα τους αναγκάζει να αποκαλύπτουν τα συστατικά των προϊόντων τους σε κάθε ένα από αυτά.

Διάβασε επίσης: Ιατρικό Check up – Γιατί είναι απαραίτητο πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 250 διαφορετικά είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων στην αγορά και χωρίς τους απαραίτητους κανονισμούς, θα συνεχίσουν να βγαίνουν πολλά ακόμα,” λέει ο Tom Glynn, διευθυντής στο American Cancer Society.

Και συνεχίζει αναφέροντας:

“Μερικά ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν πολύ υγρή νικοτίνη, προπυλενογλυκόλη και αρωματικές ουσίες. Ωστόσο άλλες βιομηχανίες έχουν πολλές άλλες ρυπαντές και καρκινογόνες ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων όπως το νικέλιο και το κάδμιο. Είναι πολύ δύσκολο για τους καταναλωτές να καταλάβουν ποια είναι ποια.”

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα περιβάλλει την ασφάλεια της υγρής νικοτίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει εμετό, ναυτία και ερεθισμό των ματιών.

“Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει άτομα να ζορίζονται να αναπνεύσουν, να έχουν κατάποση ή να βγάζουν περίεργα σημάδια στο δέρμα τους,” λέει ο Glynn.

Σε συνέντευξη του στα κέντρα δηλητηριάσεων σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είπε:

“Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν υγρή νικοτίνη, κάθε φορά που ο χρήστης ρουφάει μια τζούρα, είναι αδύνατον να γνωρίσουμε πόση νικοτίνη περνάει στην οργανισμό του. Η δηλητηρίαση έχει γίνει ένα μεγάλο ζήτημα, όλο και περισσότερα άτομα κάθε μήνα παθαίνουν δηλητηριάσεις από την υγρή νικοτίνη.

Το 2010 είχαμε συνολικά 215 δηλητηριάσεις μόνο στο δικό μας κέντρο, συνολικά και μιλώντας για τις παγκόσμιες δηλητηριάσεις από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα άτομα είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Το 42% των δηλητηριάσεων εμπλέκονται με άτομα ηλικίας 20 ετών και άνω, ενώ το 92% όλων των ατόμων, ήταν απόλυτα υγιής και χωρίς να έχουν κάποια συγκεκριμένη αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά που περιέχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα,” είπε ο Glynn.

Και δεν είναι μόνο αυτά που είπε παραπάνω ο Glynn, στη συνέχεια της συνέντευξης ο εκτελεστικός διευθυντής David Abrams του Εθνικού Ινστιτούτου Καπνού, Έρευνας και Πολιτικών Σπουδών στο Ίδρυμα Legacy συμπλήρωσε:

“Η εισπνοή ατμών μπορεί να γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη για τον καθένα, την μια μέρα μπορεί να είσαι καλά και την επόμενη να σε μεταφέρουν σε κάποιο κέντρο δηλητηρίασης. Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να φέρει στον ανθρώπινο οργανισμό η μακροπρόθεσμη εισπνοή νικοτίνης.”

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχει αρκετά χρόνια στο χώρο ώστε να γνωρίζουν οι ιδικοί για το τι μπορεί να προκαλέσει η μακροχρόνια εισπνοή νικοτίνης, εσύ τι άποψη έχεις;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να σε βλάψει.. σοβαρά!
5 (100%) 2 votes

Περισσότερα από Παναγιώτης Σακαλάκης

Η εξέλιξη της ανδρικής μόδας τα τελευταία 100 χρόνια

Έχουμε δει πάρα πολλά βίντεο στο παρελθόν που παρουσιάζουν την γυναικεία μόδα...
Διάβασε τη συνέχεια

1 Σχόλιο

  • Οι άνθρωποι είναι τόσο ξεροκέφαλοι και ανίδεοι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους που είναι πλέον χάσιμο χρόνου να προσπαθείτε να τους πείσετε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι βλαβερό για την υγεία. Θα συνεχίσουν να ατμίζουν πιστεύοντας πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν τους κάνουν κακό μέχρι να αποκτήσουν προβλήματα υγείας…!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *